Μαγειρεύοντας Μόντζα-γιάκι

Ξενοδοχεία στο Τόκιο

Ξενοδοχεία στο Κιότο

Το μόντζα-γιάκι είναι ένα από τα δημοφιλή πιάτα της κουζίνας του Κάντο (η περιοχή του Τόκιο και 6 γειτονικών νομών). Σερβίρεται στο ίδιο μέρος που μαγειρεύεται, σε μια πλάκα στο τραπέζι όπου στο μαγείρεμα συμμετέχει και ο πελάτης (μπορεί και μόνο αυτός). Προέρχεται από το νησί Τσουκισίμα του Τόκιο όπου υπάρχουν και πολλά εστιατόρια μόντζα-γιάκι.  Εμείς φάγαμε στην περιοχή Ριογκόκου του «σιταμάτσι», σε ένα εστιατόριο που έχει την έδρα του στο Τσουκισίμα.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες θα δείτε το μεντάι μότσι με τυρί (mentai mochi cheese). Εϊναι μόντζα-γιάκι με μεντάι (ταραμά), μότσι (κολλώδες ρύζι) και τυρί. Περιέχει επίσης λαχανικά, διάφορα θαλασσινά και κοτόπουλο. Καλή μας όρεξη !


 
Και το βίντεο με το 5λεπτο μαγείρεμα στο τραπέζι μας.

photos-video: Junko Nagata/iaponia.gr