Μαγειρεύοντας Μόντζα-γιάκι

Το μόντζα-γιάκι είναι ένα από τα δημοφιλή πιάτα της κουζίνας του Κάντο (ο νομός του Τόκιο και έξι γειτονικοί νομοί). Σερβίρεται στο ίδιο μέρος που μαγειρεύεται, σε μια πλάκα στο τραπέζι και στο μαγείρεμα συμμετέχει και ο πελάτης (μπορεί και μόνο αυτός). Προέρχεται από το νησάκι Τσουκισίμα του Τόκιο όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια μόντζα-γιάκι.  Εμείς φάγαμε στην περιοχή Ριογκόκου σε ένα εστιατόριο που έχει την έδρα του στην Τσουκισίμα.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες θα δείτε το μεντάι μότσι με τυρί (mentai mochi cheese). Είναι μόντζα-γιάκι με μεντάι (ταραμά), μότσι (κολλώδες ρύζι) και τυρί. Περιέχει επίσης λαχανικά, διάφορα θαλασσινά και κοτόπουλο. Καλή μας όρεξη !

To βίντεο με το 5λεπτο μαγείρεμα στο τραπέζι μας

 

Φωτογραφίες